Bij de onderdelen taal, lezen en rekenen werken wij met niveaus waarbij iedere leerling passend onderwijs krijgt aangeboden. Dat geldt voor leerlingen met een voorsprong, leerlingen met een gemiddeld niveau en leerlingen die soms moeite hebben met de leerstof. Waar nodig differentiëren wij ook binnen deze groepen. Zo bieden wij maatwerk voor iedere leerling. Onze leerkrachten krijgen hierbij hulp van onze remedial teachers, onderwijsondersteuners of een onderwijsassistent. Deze medewerkers instrueren en begeleiden individuele leerlingen of kleine groepjes leerlingen. 

Op Brede School Rembrandt volgt ongeveer een derde deel van de groep het verrijkingsaanbod. Leerlingen die in deze groep zitten hoeven niet alle herhalende opdrachten te maken. In plaats daarvan krijgen ze moeilijkere, uitdagende opdrachten. Verder werken deze leerlingen aan projecten waarbij wij analytisch denken, creativiteit en doorzettingsvermogen stimuleren.  Leerlingen die met een heel ander onderwerp aan de slag willen gaan, kunnen werken met een aanbod op het gebied van programmeren. Overigens streven wij ernaar dat alle leerlingen zich kunnen bekwamen in de eerste stappen van het programmeren en is dit programma niet alleen weggelegd voor kinderen die meer aan kunnen. 

Op onze school hebben alle leerlingen vanaf groep 5 de beschikking over een chromebook. Op hun (tijdelijk) eigen chromebook krijgen de leerlingen op hen afgestemde oefenstof aangeboden, die de leerkracht voor hen geselecteerd heeft. Met ICT kunnen leerlingen leren op hun eigen niveau en in hun eigen tempo, onder begeleiding van de leerkracht. 

In de groepen 3 en 4 zijn wel chromebooks aanwezig, maar niet voor iedere leerling. Wij zijn van mening dat deze jonge kinderen vooral nog moeten leren schrijven en op papier moeten leren werken. Toch kunnen ook zij  automatiseringsoefeningen en spellen doen op de chromebooks. In deze groepen zijn 10 - 15 chromebooks per klas aanwezig. 
In alle kleutergroepen zijn meerdere i-pads beschikbaar om het leerproces te ondersteunen. 


Samen zijn wij Rembrandt; samen maken wij onderwijs !